De dimecres 1 a diumenge 5 de juny de 2022
EL CASTILLO – LAS MONEDAS – TITO BUSTILLO – ALTAMIRA - MUSEO PREHISTORIA ARQUEOLOGÍA (MUPAC) – SANTANDER
DIMECRES 1 · BARCELONA – SANTANDER
Sortida: C/Provença, 273 (entre Pau Claris i Pg. de Gràcia, a tocar de l’edifici de la Pedrera). Actual parada oficial d’autocars. Seguidament trasllat a la ciutat de SANTANDER.
Esmorzar i dinar: en una àrea de servei de l’autopista, a càrrec de cadascú
Tarda: arribada a la ciutat de SANTANDER i tot seguit allotjament i sopar.
ALLOTJAMENT: HOTEL CHIQUI **** Avda. Manuel Garcia Lago, 9. 39005 Santander (Cantabria). Tel. 942 28 27 00 / www.hotelchiqui.com
Dijous 2 · COVA EL CASTILLO - COVA LAS MONEDAS
Matí: Visita a la Cova EL CASTILLO. L'interior de la cavitat conté un dels conjunts més singulars i importants de la Prehistòria europea, un referent per a la Història. Les més de 275 figures, totes elles corresponents als inicis de la presència de l'Homo sapiens a Europa, representen un passeig subterrani pels orígens del pensament simbòlic, la ment abstracta i l'expressió artística.
A les parets que el visitant recorre, es troben repartides la major part de les representacions, exemplificant-se les tècniques, els temes i els recursos gràfics que els artistes del Paleolític superior van utilitzar per expressar part de la seva mentalitat. Avui dia aquesta cova posseeix l'art paleolític més antic del món, d’almenys 40.800 anys d’antiguitat.
Tot seguit visita a la Cova de LAS MONEDAS. Les manifestacions parietals figuratives es concentren en una petita sala lateral a pocs metres de la zona d'entrada. El conjunt, molt homogeni en la seva realització tècnica (dibuix negre traçat a llapis) i estil (que apunta a una única fase d'execució), es compon d’almenys 17 figures d'animals i diverses formes de signes o conjunts de línies de difícil interpretació. Principalment cavalls, i en menor mesura rens, cabres, bisons, un ós i algun altre animal indeterminat, componen un bestiari variat corresponent a una fase climàtica freda. Les datacions certifiquen la realització de les figures durant una fase glacial que va esdevenir fa uns 12.000 aC.
Dinar: al restaurant de “LA UNIÓN”, situat al centre de PUENTE VIESGO.
Tarda: Activitat experimental PREHISTÒRIA EN VIU, a càrrec del Dr. Antoni Palomo i José Aurelio García Munúa, responsable d’activitats de les Coves Prehistòriques de Cantàbria.
Tot seguit: retorn a la ciutat de SANTANDER.
DIVENDRES 3 – RIBADESELLA: Centre d’Art Rupestre – Cova TITO BUSTILLO
Matí/tarda: Visita al Centre d’Art Rupestre i Cova de TITO BUSTILLO.
La Cova de Tito Bustillo és un dels conjunts rupestres mundials de l'art paleolític. Conserva 12 conjunts d'art rupestre distribuïts per tota la cavitat, dels quals únicament es pot visitar uns mesos a l'any el Panell Principal per contribuir a la preservació i conservació de la Cova. Aquest és el més destacat, tant pel número de representacions artístiques com per la seva varietat tècnica i estilística.
L’inventari tradicional reconeixia prop d’un centenar de representacions, la rica varietat d'aquestes manifestacions, amb pintures i gravats de signes, animals i representacions antropomorfes, fan que la cova de Tito Bustillo sigui considerada un dels millors exemples d'art rupestre paleolític d'Astúries i un dels jaciments més complets de tota la Cornisa cantàbrica.
Dinar: en un cèntric restaurant de RIBADESELLA.
DISSABTE 4 · MUSEO I NEOCOVA D’ALTAMIRA – MUPAC de SANTANDER
Matí: visita al MUSEU i NEOCOVA d’ALTAMIRA. L'exposició permanent està dedicada a "Els temps d'Altamira". S'articula en dos grans àrees: les sales del museu dedicades a l'art i la cultura dels grups de caçadors-recol·lectors del Paleolític superior, i la Neocova. Aquesta ens presenta Altamira tal com era fa entre 35.000 i 13.000 anys quan la van habitar diferents grups de caçadors-recol·lectors. La Neocova és una reproducció tridimensional rigorosa, basada en el coneixement científic i en l'estudi de les tècniques i materials emprats en època prehistòrica. La seva visita ens permet conèixer la cova d'Altamira, així com l'hàbitat dels seus pobladors i la bellesa de l'art rupestre que hi van realitzar.
Dinar en ruta.
Tarda: Visita al Museo de Prehistoria y Arqueología de Cantabria (MUPAC) a SANTANDER. L'exposició s'orienta a comunicar al visitant com va ser l'evolució dels modes de vida a la Prehistòria i la Història de Cantàbria, un privilegiat escenari patrimonial, representatiu del Paleolític i la Prehistòria europeus. Una instal·lació d'última generació, dotada d'abundants mitjans audiovisuals i interactius, cartel·les digitals i escenografies de gran format, envolta al visitant en un entorn museogràfic de sensacions tàctils, sonores i lluminoses.
DIUMENGE · 5 · SANTANDER – BARCELONA
Sortida: a les vuit (8.00 h) després d’esmorzar a HOTEL CHIQUI.
Dinar: en una àrea de servei de l’autopista, a càrrec de cadascú.
Tarda/vespre: arribada a la ciutat de BARCELONA.
NOTA: El Dr. Antoni Palomo, conservador de prehistòria del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), ens acompanyarà en aquesta ruta per terres de la cornisa cantàbrica.
Preu per persona en habitació doble: 989 €
Suplement habitació individual: 185 €
Per a inscripcions, truqueu al 932 414 142 de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h. o bé tardes al 616 958 009 (Pere Costa).
PAGAMENT ÚNIC
Cal fer l’ingrés al núm. de compte corrent CaixaBank – ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565
El preu inclou:
El preu no inclou: qualsevol cosa no especificada.
NOTA: Aquest viatge no es realitzarà sense un mínim de 15 persones.
On | Sortida: C/Provença, 273 |
Hora | 13:27:51 |
Durada | 5 dies |
Preu |